AE-After Eurovision

Och så är helgen över. Journalister som trumpna lämnar Eurovision utan större skandaler att rapportera än att Nederländernas komedienn diskats för att han kanske varit dum mot en fotograf.

Så blir det väl ibland kan jag tänka, att man som journalist åker till ett stort event och kanske inte direkt hoppas att något katastrofalt ska hända, men en liten skandal ändå va, så man får lite tid i rutan?

Jaja, nu är det över. Nederländerna, enligt en av journalisterna som ändå försökte krama lite vatten ur Eurovisionstenen, kanske inte kommer ställa upp nästa år pga. diskningen man tyckte var orättvis. Trots att ingen verkar veta vad som hänt. Imponerande vattentramp och lufttuggning måste ändå erkännas.

Sommaren kom igår. 12 maj 2024. Brände näsan i solen. Linne och sommardojjor. Pälshögen har plockat ut alla sina filtar på gräset, ligger på rygg och sparkar på en av dem. Svårt ibland att tro att han är en ledarhund.

Just det, för er som kanske inte följer mig på FB, utan råkar ha hamnat här, är jag blind sedan 25 år ungefär. Musiker ståuppkomiker och föreläsare. Mina band finns också här på sidan. Håller på att uppdatera all info.

De Lyttas Kapell. Vi finns på Gotland. Lirar enbart originalmusik på svenska.

Rotrock. Splitternytt. Så nytt att vi repar för första gången i morgon. Gamla reggaelåtar jag skrev på 90talet som bara legat i en låda. Också här på Gotland. Det är här jag bor och verkar.

Sitter nu på köksverandan. Fåglar sjunger i trädgården, traktorer åker fram och tillbaks längs den lilla oljegrusvägen, med vagnar fyllda med kor som ska släppas ut i skogen och på fälten. Det är ett liv på landet som gör att det inte går att skriva annan typ av musik än rock blues med ett stänk country.

Har också tagit upp skrivandet av boken ”Skiten”. Kommer handla om tankarna när jag förstod att jag skulle bli blind. Eller snarare när jag någonstans accepterade att jag skulle bli det. Jag var runt 21. 1987. Den skrivs med humor som fundament.

Dåså, där fick ni en kort presentation mitt i allt. Nu ska jag fylla på kaffemuggen, svara på lite e-post, skicka några, och sen ge mig av rakt in i den här dagen. Med tummen i luften och allting i siktet.

Eders ///J