Slit och släp

Och så packade Kärleken för att resa till fastlandet igen.

Ut med väskor till bilen. Instruktioner till mig med jämna mellanrum om blommor som ställts undan som jag inte behöver bry mig om. Alltså instruktioner gällande något som inte gäller.

Ett svagt regn igår kväll medan hon förberedde resan. Hon är borta över helgen, visste man det inte skulle man kunna tro att det gällde 3 månader.

Plötsligt tittar hon ut genom fönstret och säger att bilens halvljus står på. Klockan är nästan 10 på kvällen, båten gick kl. 7:15 i morse. Jag tänkte, ”inte bra. Batteri förmodligen urladdat.”

Hon gick ut. Jag hörde ett hackande, som om man slår en liten träpinne på en stol ungefär.

”Batteriet slut?”

”Ja!”

Vi har bra grannar. Micke kom direkt med laddare. Allt lugnt och stilla igen.

”Jag tror förresten vi har en sådan där laddare.” Säger hon lite senare.

”Har vi?” Svarar jag, uppväxt i en bilhandlarfamilj, ointresserad av bilar.

”Ja, vi köpte den när vi köpte husvagnen.”

Jag rös till vid tanken på att vi faktiskt haft en husvagn ett par år, för lika länge sedan. Vi campade en gång. Drack vin, åt pizza, och på morgonen undrade vi hur tidigt det var ok att åka hem igen. Vi är inga husvagnare.

Hon går fram till skåpet i vardagsrummet och tar fram en liten kartong. De facto att billaddaren ligger i skåpet i vardagsrummet, och inte bland bilgrejerna i ladan, visar lite bådas vårat bilengagemang. Hon plockar fram en ny fin oanvänd liten laddarmanick med krokodilkäftar och nätsladd.

”Vad tror du om att ha den i bilen istället för bland drinkglasen i skåpet?”

Vi var överens.

Och i morse startade bilen som vanligt och hon kom iväg.

Jag ska försöka hålla fortet relativt intakt till hon kommer hem på söndag igen. Vi börjar med ett 50 årskalas idag. Kusin Bettan fyller. Sen ska vi, jag och Pälshög… sitta lite på köksverandan. Efter det kanske ligga lite i hammocken. Sen tror jag vi går tillbaks till gungstolen på köksverandan igen. Så avslutar vi med att hänga i soffan en aning. Så får vi se hur mycket vi orkar göra i morgon efter en sådan slitsam fredag.

Eders ///J